Вплив середовища на прянощі
Отзывы о статье ( 1 )Прянощі виявляють себе по-різному в різних середовищах. Так, інтенсивність екстрагування різко збільшується в спиртах та кислотах. При цьому вони стають різкішими, пекучими, гіркуватими, помітно зникає їхній аромат. Цим пояснюється необхідність уникати або зводити до мінімуму взаємодію прянощів із цими середовищами. Тоді, коли важко уникнути взаємодії прянощів з оцтом, необхідно знижувати значно їхню кількість.
Так як початком аромату прянощів є ефірні олії та інші леткі сполуки, які прагнуть вирватися з оболонки, що захищає їх при нагріванні, то необхідно володіти мистецтвом приготування їжі так, щоб дати ароматам можливість вирватися з оболонки і не дати їм в той же час випаруватися з страви, вчасно затримати, зафіксувати їх. Це і буває завжди під силу добрим майстрам своєї справи.
Автор статті: Антонова И.Г. (доцент КНИТУ)
Дата публікації: 07-05-2012
Дата оновлення: 15-10-2015
Оставить комментарий
Комментарии к статье
-
Татьяна 14-12-2012 :
Мне очень бы хотелось оставить отзыв о магазине вцелом (а не о статье), о своей первой покупке здесь и о женщинах-консультантах (хотя их роль - не консультанты, а хозяева, или доверенные лица хозяев, имхо):) Но на сайте такого раздела нет:( Собственно отзыв: Магазин - супер! Подход к клиентам - супер! Качество специй и смесей - супер! И вообще, просто приятно такое отношение, благодаря которому я сама себя уболтала, благодаря обслуживанию, по приезду за заказом купить еще и шафран, который по цене был равен стоимости моего предварительного заказа:)) Молодцы, в общем! Если заведете раздел "отзывы", переносите мой комментарий прямо туда:) Ну и статья тоже интересная:) Правда! Но без секретиков:) известные вещи написаны, имхо:)